Kanga-tréning

Kanga-tréning

kangalogo3Kanga-tréning

A Kanga-tréning nem csupán edzés, egy szakszerűen felépített program, mely az Édesanyák szülés utáni regenerációját, a szülés előtti alakjuk visszanyerését, és testi-lelki kikapcsolódását szolgálja.

 

babák-22008 óta hódít Európában és már Ausztráliában is az Ausztriában kifejlesztett pre- és posztnatális program.
Az első lépcső, a kismama torna, azaz a PreKanga, szülés után jöhet a hordozós Kanga, ahol az egyenes hasi izmok szétválása (Rectus Diastasis) és annak regenerációja kiemelt szerepet kap, jó idő esetén Babakocsis Kangával, Nordic Kangával tehetik változatosabbá edzéseiket az anyukák, és szülés után 1 évvel jöhet az igazán kemény, zsírégető és alakformáló pörgős KangaBurn – immár gyermek nélkül.

zsákbababa Az összes torna figyel a gátvédelemre, a gátizom torna elmaradhatatlan eleme a Kanga-programnak.Magyarországon eddig a legelterjedtebb a hordozós Kanga. Az edzés elején a babák még aktív résztvevői a tornának, de mikor a kis edzőtársak elfáradnak, a legjobb minőségű hordozókba téve (Manduca, Magyarinda, DidyMos) nagyot aludhatnak Édesanyjuk testén.

Így mindenki jól jár, a baba folyamatosan anyja közelségét élvezve megnyugszik, elalszik, míg az anyának sincs lelkiismeret furdalása, hogy babája nélkül fordít időt magára, ráadásul kis „súlyzója” edzettségi szintjével együtt növekszik.
hasonbabaA trénerek mind Édesanyák maguk is, és alapos képzést kaptak babahordozásból, ezen kívül együtt dolgoznak hordozási-tanácsadóval, vagy ők maguk is azok. A legjobb hordozó eszközöket ingyenesen biztosítják a tornán résztvevők számára, így az is nyugodtan elmehet a tréningre, aki korábban sosem hordozott.

 

Ez a módszer azért különösen sikeres, mivel pont az újszülött életének első hónapjaiban nem sok idő marad arra, hogy sportoljuk. A gyakorlatokat a nőgyógyászati felülvizsgálat után, már 8-10 hetes babával elkezdhetjük.
A Kanga-tréning legfőbb formája a 8 alkalmas kurzus. A foglalkozások kiscsoportosak, a trénerek minden anyukát és babát személyesen ismernek, minden résztvevőnek tudják az egészségügyi problémáját, edzettségi szintjét, így mindenki a neki legmegfelelőbb tornát végzi.

bucikaA 8 alkalom során az Édesanyák megtanulják a biztonságos és hatékony edzés alapjait, és külön elméleti képzést is kapnak 1-1 kiemelt témában, mint például a szülés utáni lapos has titka, a gátizmok erősítése stb.
Nincsenek bonyolult koreográfiák, nehezen követhető tánclépések. A 80-as, 90-es évek diszkó slágerei szolgáltatják a ritmust.

Újra itt a lehetőség kipróbálni a Kanga-tréninget!

kanga1

A linkre kattintva részt vehetsz az eseményen.
Aki még csak gondolkodott a mozgáson, de mindig talált kifogást a mozgásra a baba mellett, most vágjon bele!
Jó hangulat, mozgás, vidám délelőttök és nyugodt babák! :)
Az óra létszámkorlátos ezért kérlek Titeket, aki szeretne jönni jelentkezzen e-mailben az emese@kangatraining.hu címen!
Kangára Fel! :)