Nem számít, hogy honnan jöttél…- Egy sikeres nő története

Egy sikeres nő története

Kalpana Saroj története gyönyörű példája annak, hogy mire képes egy megtört kislány, aki megtanul hinni önmagában és az életében. Felemelkedése megmutatja, hogy mennyi erő és bátorság lakozik azokban a nőkben, akik túl mernek lépni az árnyékukon. Vegyél példát róla, ne add fel akkor sem amikor nem látsz kiutat a mindennapok nehézségeiből. Te is lehetsz sikeres, csak kitartás kell és akarat.

Kiút a kilátástalanságból

Az indiai Kalpana Saroj egy nyomornegyedben nőtt fel. A borzasztó körülmények közül 12 évesen került el, ám nem lett jobb sora. A kislányt ugyanis házasságba kényszerítették. Mumbaiba költözött a férjéhez és annak családjához, ahol megalázták és bántalmazták. Végül az apja mentette ki: Kalpana elhagyta a férjét és visszatért szülőfalujába. A falubeliek nem tudták elfogadni, kiközösítették ezért öngyilkosságot kísérelt meg. 16 évesen visszatért Mumbaiba, a nagybátyjával lakott. Egy ruhagyárban kapott munkát, a fizetésével a családját támogatta. Itt kezdődött karrierje. Akár napi 16 órát is dolgozott. A rendíthetetlen munkabírása meghozta gyümölcsét, rövidesen hitelből szabászüzletet nyitott, majd bútoráruháza lett.

12 évesen férjhez kényszerítették, ő ma a világ egyik leggazdagabbja
Fotó: Indiatimes

Mivel nem felejtette el, hogy honnan jött, és tudta, hogy segítenie kell a szegényeken, minden vállalkozását annak szentelte, hogy a legnehezebb körülmények között élőkért tegyen. Felkarolt olyan cégeket, amelyek szegényeket dolgoztatnak. A filmgyártásba is belefogott, ingatlanüzletet is létrehozott. Ő lett a Kamani Tubes Mumbai vezérigazgatója, amelyet maga virágoztatott fel.

A kemény lelkű, tiszta szívű nő minden útjába kerülő akadállyal szembeszállt. Kitört a legszegényebbek közül, hitével, kitartásával és akaratával India egyik leggazdagabb és befolyásos emberévé vált. A meggyötört kislány, akit 12 évesen férjhez adtak, olyan felnőtt lett, aki mindent megtesz az elesettekért, a diszkrimináció ellen harcol, és elutasítja az Indiában működő kasztrendszert. Inspiráló története példaértékű.